Wonen in Heerhugowaard

Heerhugowaard ligt in de Noord-Hollandse polder en is inmiddels uitgegroeid tot een moderne, gezellige kleine stad met een dorps gevoel. De stad valt onder de gemeente Dijk en Waard en bruist en groeit volop. Je vindt er alle voorzieningen die je nodig hebt; van een groot winkelcentrum tot een theater en bioscoop. De stad is omringd door weilanden, parken en de mooie ringdijk. Een fijne plek om te wonen, werken en leven.

image alt

Het stadshart van Heerhugowaard

In het centrum van Heerhugowaard vind je het stadshart met het gezellige overdekte Winkelcentrum Middenwaard met maar liefst 150 winkels. Van grote supermarkten tot delicatessenzaken, gezellige lunchplekjes en restaurants. En bekende ketens als Hema, Kruidvat en Action tot schoenen- en kledingwinkels. Alles wat je nodig hebt, kun je hier vinden. En tussendoor even pauzeren kan prima in een van de gezellige horecagelegenheden. Of je nu een kopje koffie met gebak wil, een lekkere lunch of een gezellig diner.

Je kunt er zelfs terecht voor cultuur en entertainment. Ga op muziekles of een avondje bowlen met vrienden of familie. Duik de bibliotheek in voor een goed boek of ga lekker ontspannen bij een goede film in de Vue bioscoop. Het is er allemaal. Dankzij de centrale ligging is het ook nog eens voor iedereen goed bereikbaar.

image alt

Omringd door groen en water

Midden in Heerhugowaard kun je op warme dagen afkoelen in Park van Luna, maar de stad zelf wordt ook omringd door groen en water. Een prachtig uitgestrekt polderlandschap en waterrijke recreatiegebieden. Per fiets is de beste manier om de omgeving te verkennen en gelukkig zijn er volop fietspaden en routes die je de mooiste plekjes laten zien. Ga lekker door de polder fietsen via de Waerdse Ronde.

image alt

Rijke geschiedenis

Tot 2021 was Heerhugowaard een zelfstandige gemeente. Bovendien heeft Heerhugowaard een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de Middeleeuwen. Het was oorspronkelijk een uitgestrekt veengebied dat werd bewoond door boeren. De oudste vernoemingen van Heerhugowaard komen uit de Middeleeuwen rond het jaar 800, toen het gebied bedekt was met veen.

In de 17e eeuw werden de veengebieden drooggelegd en ontstonden er polders. In de loop van de tijd werd Heerhugowaard een bloeiende agrarische gemeenschap. En in de jaren zestig van de vorige eeuw begon Heerhugowaard zich te ontwikkelen tot een moderne stad met alle voorzieningen van nu. Niet alleen een leuke plek voor bewoners, maar ook voor dagjesmensen.

Lees het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Wat is de planning van Vaanpark? Planning bekijken