Vaanpark goed voorzien!

Het moge duidelijk zijn dat aan al je behoeftes wordt voldaan in het groene Vaanpark. Winkels, restaurants, sportclubs, cultuur en een prachtige omgeving. Werkelijk alles is binnen handbereik. Wil je toch eens iets anders? Dan rij je in 10 minuten naar Alkmaar of pak lekker de trein (10 minuten). Hier verveel jij je niet!

image alt

De dagelijkse boodschappen

Winkelcentrum Middenwaard is het overdekte winkelcentrum in het hartje van Heerhugowaard. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar dat niet alleen. Je hebt er ook onder andere een Hema, Action, Blokker, The Body Shop, Kruidvat, C&A, Perry Sport, Douglas, Open 32 en ga zo maar door. Zin in iets lekkers? Neem tijdens het winkelen even pauze bij Bagels & Beans, Multivlaai, La Place, of New York Pizza. De keuze is reuze!

image alt

Prachtige en waterrijke omgeving

Ben je op zoek naar een leuke en sportieve manier om de omgeving van Heerhugowaard te verkennen? Er zijn genoeg fietsroutes die de moeite waard zijn. Heerhugowaard is omringd door water en groen, en er zijn tal van fietsroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Zo kun je bijvoorbeeld de Waerdse Ronde fietsen door de polder. Of kies voor de Dijk en Waardroute, zodat je langs de leukste en mooiste plekken van Dijk en Waard fietst.

Een andere aanrader is Rondje Ursem en weer terug! Naast natuur heeft Heerhugowaard ook een rijke geschiedenis. Er zijn verschillende fietsroutes langs historische bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld de Westfriese Omringdijk fietsen, een historische route langs verschillende oude stadjes. De lengte van deze route is deels zelf te bepalen, zo kun je kiezen uit 50, 80 of 135 kilometer. Ook de fietsroute Oud en nieuw Langedijk is de moeite waard. Je zult je niet snel vervelen in ieder geval.

image alt

Sport en scholen

Op sportief gebied is er genoeg te doen in Heerhugowaard. Sla een bal bij de Mixed Hockey Club of ga tennissen bij de gezellige club Tennisvereniging Heerhugowaard. Ga het water op of in bij Roeivereniging Ossa, Kanowaad of lekker zwemmen bij Zwem- en poloclub Aquawaard of duikvereniging Maritiem. Ook kun je hand- of volleyballen, judoën, basketballen, badmintonnen, fitnessen en er zijn meerdere voetbalverenigingen. Daarnaast heeft Heerhugowaard veel kinderopvang, naschoolse opvang, basisscholen, middelbare scholen en een MBO-opleiding.

image alt

Cultuur en restaurants

Elk jaar wordt het cultureel muziekfestival Bevrijdingspop Dijk & Waard georganiseerd met vooral heel veel muziek. Voor een avondje uit ga je naar theater Cool kunst en cultuur. Ze hebben een gevarieerd programma met muziek, theater, kunst en evenementen.

Zin in een filmavondje? Dan ben je welkom in bioscoop Vue Heerhugowaard. Een uniek gebouw en ooit begonnen als de oude ‘Metro’ bioscoop. Alleen al het gebouw is een bezoekje waard. Door de centrale ligging bij het overdekte winkelcentrum liggen genoeg leuke cafés en restaurants op loopafstand. Ideaal voor een hapje voor of na de film. Perfect voor een avondje compleet ontspannen. Er zijn ook behoorlijk wat musea in Heerhugowaard en Alkmaar waaronder het Stedelijk Museum, Nationaal Biermuseum, Hollands Kaasmuseum en Beatles Museum. Genoeg cultureel aanbod dus. Zo kom je niets te kort!

Lees het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Wat is de planning van Vaanpark? Planning bekijken