Het project en de procedure(s)

Het project Vaanpark is op dit moment nog in ontwikkeling. Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad (per 12 juli 2023). Deze is inmiddels onherroepelijk. De omgevingsvergunning van het eerste woonblok is in december 2023 ingediend. Het gebouw De Linde in Vaanpark fase 1 is sinds 19 maart 2024 in verkoop.

Aantal procedures

Het project 'De Scheg' Heerhugowaard bestaat concreet uit in totaal 343 appartementen. 32% van deze appartementen is sociaal huur en/of koop, 24% middeldure huur en/of koop en 44% is vrije sector, tot maximaal Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens. Via deze project-site kun je je inschrijven voor de koopappartementen. De verkoop van het eerste woonblok ('de Linde', zijde Gildestraat) start naar verwachting rond maart 2024. Zodra bekend is wie de appartementen gaat verhuren zullen we dat bekend maken.

In de aanloop naar de verkoop en de verhuur van de 343 appartementen zal een aantal procedures doorlopen moeten worden. De planning hiervan is de volgende:

Bestemmingsplan:

  • Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld door de Raad per 12 juli 2023.
  • De aanvraag omgevingsvergunning van woonblok 1 werd in december 2023 ingediend.

Planning Vaanpark

In Vaanpark, het nieuwbouwplan in Heerhugowaard, realiseren we 343 appartementen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Vaanpark.

Verkoop fase 1 is gestart

Het is zover, de verkoop van Vaanpark fase 1 is gestart. Vanaf nu vind je alle verkoopstukken online bij de bouwnummers - zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de conceptcontracten, et cetera. Schrijf je nu in voor maximaal 5 voorkeurswoningen.

Geef nu je voorkeuren door
Lees het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Iets vragen? Neem contact met ons op!