Als starter een nieuwbouwwoning kopen

24 april '24

Ben jij een starter op de huizenmarkt en wil jij graag een nieuwbouwwoning kopen? Er is soms meer mogelijk dan je denkt. Rabobank neemt tijdens een persoonlijk gesprek graag de tijd om met jou mee te kijken naar mogelijkheden.

Nieuwbouwhuis kopen?

Heb je als eerste woning een nieuwbouwhuis op het oog? Dan is het handig om te weten wat daarbij komt kijken. Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt namelijk net even anders dan een bestaande woning.

Met een duurzame nieuwbouwwoning heb je op basis van het energielabel recht op een hogere leencapaciteit. Daarnaast heb je bij een duurzame nieuwbouwwoning minder energielasten en daardoor lagere woonlasten. Standaard bij nieuwbouw is de duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

image alt

Tijdelijk een scherpere hypotheekrente

Met de tijdelijk scherpere hypotheekrente van Rabobank heb je mogelijk nét wat meer ruimte voor het kopen van een huis. Dit tarief geldt voor een annuïtaire- of lineaire lening met basisvoorwaarden voor een rentevast periode van 10 jaar in de tariefklasse NHG. Bekijk het aanbod of bespreek jouw mogelijkheden tijdens een gratis oriënterend hypotheekgesprek.

*Dit rentetarief geldt voor nieuwe hypotheekoffertes en renteverlengingen. Deze rente kan dagelijks wijzigen.

Bekijk de actuele hypotheekrente

Gratis gesprek

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Maak een afspraak voor een gratis Eerste-Huis-Gesprek. Dit kan waar en wanneer het jou uitkomt. Via videogesprek, telefonisch of op kantoor. Of ga hiervoor naar je onafhankelijk adviseur. Zo kun je met meer vertrouwen op zoek naar je eerste huis.

Meer lezen? Lees meer over financieren
Voor welke appartementen kom jij in aanmerking? Bekijk woningen