Bouw 146 appartementen in Vaanpark start nog dit jaar

11 juli '24

Op 8 juli 2024 kwamen Bas Kalter (ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Sjoerd Pronk (vestigingsdirecteur Van Wijnen Heerhugowaard B.V.) samen op de bouwlocatie Vaanpark voor de officiële opdrachtverstrekking van de bouw van Blok 1, ook wel bekend als De Linde. Van Wijnen begint later dit jaar met de bouw van deze 146 appartementen. Het betreft 65 koopappartementen met prijzen onder de NHG-grens en 81 middeldure huurwoningen (BPD Woningfonds). Opleveringsprognose De Linde: najaar 2026.

image alt

Wonen in een parkachtige omgeving

Vaanpark bestaat in totaal uit 343 efficiënt ingedeelde 2- en 3-kamerappartementen (50-70 m²) verdeeld over 3 verschillende appartementenblokken: De Linde, De Eik en De Olm. Deze namen zijn afgeleid van de boomsoorten die in het gebied zullen voorkomen en passen bij de groene omgeving. De koop- en huurwoningen vallen binnen het betaalbare segment, met koopprijzen onder de NHG-grens. In Blok 1 zijn er zowel middenhuur- als koopwoningen, terwijl Blok 2 bestaat uit sociale huur- en koopwoningen. Blok 3 omvat uitsluitend koopwoningen. Elk appartementengebouw heeft een eigen binnentuin en het hele gebied wordt omgetoverd tot een parkachtige omgeving.

Interesse? Meld je aan!

Duurzaam en gezond wonen

In Vaanpark staat duurzaamheid centraal. Bewoners genieten van zicht op groen, voldoende (zon)licht in de woningen en een schoon binnenklimaat. De goed geïsoleerde woningen zijn volledig gasloos.

Gunstige locatie

Vaanpark ligt aan de westkant van Heerhugowaard, grenzend aan het stadscentrum, naast de wijken Broekhorn en het pittoreske Broek op Langedijk. Het NS-station en het nieuwe Stationskwartier van Heerhugowaard bevinden zich op steenworp afstand.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Vaanpark? Bekijk het aanbod