Reguliere inschrijving fase 1 gesloten

26 maart '24

De reguliere online inschrijving van Vaanpark fase 1 in Heerhugowaard is op 26 maart gesloten. Wat kunnen de kandidaten die zich hebben ingeschreven nu verwachten? En wat kan je doen als je de inschrijving hebt gemist, maar toch in aanmerking wilt komen? Je leest het in dit nieuwsbericht.

Toewijzing appartementen Vaanpark

De appartementen worden toegewezen op basis van een vaste toewijzingsprocedure. Daarin wordt er in eerste instantie gekeken naar het aantal kandidaten met een 1e voorkeurkeuze op een appartement. Zijn er meerdere kandidaten met dezelfde voorkeur, dan kijken we naar het uploaden van een financiële check. Als dat ook gelijk is, kijken we naar aanmeldduur voor deze fase. 

Op woensdag 27 maart om 12.00 uur is de uitslag bekend en krijgen de kandidaten persoonlijk bericht. 

De toewijzingsprocedure nog eens helemaal nalezen? 

Bekijk de toewijzing

Wel een appartement

Hoera! Je hebt een woning toegewezen gekregen. Bevestig je optie binnen 48 uur in je Mijn Eigen Huis account. Vervolgens heb je de keuze hoe jij je aankooptraject wilt doorlopen: via de makelaar, online of een combinatie van beide. Ongeacht je keuze is een optie vrijblijvend en kosteloos. Als je nog vragen hebt of je wilt gewoon een persoonlijk gesprek dan kan je voor de makelaar kiezen. Heb je voldoende informatie om direct de koopcontracten aan te vragen? Klik dan op online kopen. Zorg dat je je keuze doorgeeft in je account.

Geen appartement

Helaas, je hebt in eerste instantie geen appartement toegewezen gekregen. Iemand anders heeft een op basis van de toewijzingsprocedure een bouwnummer toegewezen gekregen. Voor de bouwnummers van jouw voorkeuren sta je op dit moment op de reservelijst. Indien er een kandidaat afziet van zijn of haar woning wordt de volgende kandidaat van de reservelijst op basis van de loting gekoppeld aan dat bouwnummer. Indien je alsnog een woning toegewezen krijgt, ontvang je hierover persoonlijk bericht.

Als er na de toewijzing nog appartementen vrij zijn, geldt hiervoor "wie het eerste komt, wie het eerste maalt". Als dit van toepassing is, ontvangen reservekandidaten hierover automatisch bericht.

Inschrijving gemist?

Heb je de inschrijving gemist of wil je alsnog in aanmerking komen voor een van de appartementen? Ga dan naar de woningen pagina en jouw favoriete bouwnummer. Klik op het winkelwagentje, vul je gegevens aan en sla je voorkeur op. Op deze manier plaats je jezelf op de reservelijst voor de woningen. Als er geen kandidaten uit de reguliere inschrijving meer zijn voor een bouwnummer worden de reservekandidaten die zich daarna hebben aangemeld aangesproken.

Appartement kopen

Wil je alle stappen van het aankopen van een appartement nog eens rustig doorlezen? Via onderstaande button zie je de stappen die je doorloopt als (potentiële) koper.

Appartement kopen
Vragen? Neem contact op
Inschrijving gemist? Naar de woningen