Vervolgstappen Vaanpark fase 1

29 maart '24

Nu de verkoop is gestart van de koopappartementen is het goed om je te informeren over de vervolgstappen in het project. De huidige optanten overwegen of ze het appartement willen aankopen. Voor de vrije bouwnummers geldt dat geïnteresseerden zich kunnen aanmelden onder het mom "wie het eerste komt, wie het eerste maalt". Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld, start de bouw. Een verkoop van 70% van De Linde is zo'n voorwaarde. Doordat er al 81 woningen zijn verkocht voor de middenhuur is er al 55% verkocht en geeft dit al meer zekerheid dat de bouw kan starten.

Verkoop van appartementen

De appartementen van Vaanpark fase 1 zijn volgens de toewijzingsprocedure toegewezen aan de kandidaten. Daarbij geldt dat de huidige optanten het eerste recht hebben om het appartement te kopen. Mocht er toch een optant afvallen, dan wordt het bouwnummer opnieuw toegewezen aan een kandidaat conform de toewijzingsprocedure.

Is een appartement vrij? Dan kunnen geïnteresseerden direct een optie aanvragen. Hiervoor geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt". De actuele beschikbaarheid vind je op de pagina woningen.

Naar woningen

Start bouw

Zodra de kandidaat kopers hun contracten hebben getekend, is het appartement verkocht. Dan is het wachten tot de bouw van start gaat. Om te kunnen starten met de bouw dienen de opschortende voorwaarden te zijn vervuld. Denk hierbij aan een planacceptatie van SWK, een onherroepelijke omgevingsvergunning en 70% voorverkoop. Bij de verkoop is het voordeel dat er al 81 woningen zijn verkocht in Vaanpark fase 1 aan het Woningfonds. Hierdoor is deze voorwaarden alweer een stap dichterbij.

Vragen? Bekijk veelgestelde vragen
Hoe worden de appartementen toegewezen? Bekijk toewijzingsprocedure