We starten met ‘de Linde’

27 november '23

Het eerste blok dat volgend jaar in verkoop gaat is meteen het grootste appartementenblok, ‘de Linde’. Met een grote binnentuin en daaromheen in totaal 146 compacte appartementen.

image alt

65 Koop-appartementen

In ‘de Linde’ woon je in een compact appartement van 2 of 3 kamers, tussen de 50 m2 en 70 m2. Van de 146 appartementen gaan 65 appartementen in verkoop, de andere (81) appartementen zullen worden verhuurd, door welke organisatie is nu nog niet bekend.

In een latere fase gaan ook de appartementen in de andere 2 appartementsgebouwen (‘de Eik’ en ‘de Olm’) in het park in verkoop. Ook in het appartementengebouw ‘de Eik’ zal het gaan om een mix van koop en huurappartementen. In het laatste gebouw (‘de Olm’) komen alleen koop-appartementen.

De Hollandse linde - Tilia x europea

Lindeboom

Beschermer van de woningen

De Hollandse linde, voor de kenners de Tilia x europea - is een (loof)boom die je veel in Nederland en Europa tegenkomt. De boom is een ideale sier- of schaduwboom, wordt veel in parken en lanen geplant en kan heel oud worden. In vroeger tijden geloofde men dat Freya - de Noorse godin van de vruchtbaarheid, het huwelijk, de liefde en de wellust - in deze boom huisde en huizen beschermde. 

Deze boom met de frisgroene bladeren kan heel oud worden. Zo staat er nog altijd een linde in het Noord-Hollandse Bergen, geplant in 1643. De oudste boom van Nederland is ook een linde. Deze staat in het Noord-Brabantse Samsbeek en is meer dan 500 jaar oud.

In samenspraak met de landschapsarchitect is samen met de eik en de olm gekozen voor de linde. Alle drie de bomen komen van oudsher voor in dit gebied. En (niet geheel onbelangrijk) deze bomen wortelen ook goed in de grond van Vaanpark.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan vrijblijvend in

Geïnteresseerd in een woning in Vaanpark? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Wij houden je dan op de hoogte van het project. Je ontvangt dan regelmatig actuele informatie over Vaanpark. Over de inrichting van het park, het gebouw, de binnentuinen de woningen en nog veel meer.