Wist je dat?

22 november '23

Vaanpark ligt niet alleen op loopafstand van het NS-station en het Stationskwartier van Heerhugowaard, maar óók op loopafstand van het Stadshart. Beide routes worden steeds mooier én veiliger!

Vaanpark en het Stadshart

Veilige spoorondergang

Een onderdeel van de omvangrijke gebiedstransformatie rondom het station is de aanleg van een spoorondergang in de Zuidtangent. Voor auto’s, fietsers én voetgangers. Deze Zuidtangent is een belangrijke ontsluitingsweg van en naar het Stadshart en het stationsgebied, aan de westzijde van Heerhugowaard.

Met de aanleg van deze spoorondergang voor auto’s, fietsers en voetgangers verdwijnt de spoorwegovergang en ontstaat er een veiliger verkeerssituatie. En daarmee wordt het Vaanpark, dat grenst aan het Stationskwartier, nog beter bereikbaar.

Spoorwegondergang
Het Stadshart

Het Stadshart

Ook het Stadshart zal via de spoorwegondergang beter en veiliger bereikbaar zijn vanuit Vaanpark. Vanaf het vernieuwde stationsgebied loopt in de toekomst zelfs een slingerende (groene) wandelroute richting het Stadsplein en het Stadshart, de 'Band van de Dijk en Waard'. 

Hét winkelcentrum van Heerhugowaard zelf zal in de nabije toekomst ook een metamorfose ondergaan. Veel groener, betere ov-voorzieningen en beter bereikbaar met (electrische) fiets en met (deel)auto. Een goed bereikbare plek waar je heerlijk kunt winkelen, eten, drinken en kunt ontspannen op de bowlingbaan, in het theater of in de bioscoop. Op loopafstand van je appartement!

  Over het plan
  De planning van Vaanpark